Informatie

Informatie

Informatie

Het ontstaan van de Femke foundation

 

Veroordeeld tot sondevoeding!

Waarom moest het zeven jaar duren voordat artsen ontdekten dat ze nooit normaal zou kunnen eten?

 

Femke van Idsinga heeft eerder in haar boek ‘Femke – 1166 droomritten’ optimistisch, ontroerend en zonder gêne haar ongelooflijke leven thuis en in de vele ziekenhuizen beschreven.

Wat voor lol je kunt beleven met lieve verpleegkundigen, maar ook welke angsten je uitstaat voor soms wreed lijkende medici. En hoe het voelt als je einde in zicht lijkt, na de zoveelste complicatie, na ook altijd strijd te voeren tegen miskenning omdat ze er zo mooi uitziet.

De ziekte bracht haar ook geluk, wensen werden werkelijkheid.

Sinds de droomrit in augustus 2005 in de legendarische Ferrari F40 met haar nieuwe ‘opa Jan’ Stuivenberg kreeg het leven weer smaak, ondanks alle moeilijkheden!

Artsen stonden versteld, was een Ferrari een beter medicijn? Of hadden zij het medicijn ‘erkenning’ in hun assortiment op moeten nemen?

 

De meervoudige problemen van Femke zijn te plaatsen bij de ‘wezenziekten’.

Voor haar, en haar vele lotgenoten, ontbreken vaak patiëntenverenigingen. Ook geen organisaties, zoals voor bekende ziektes, o.a. hartproblemen, diabetes, reuma en kanker, waar zij concreet bij aan kunnen kloppen.

 

Daarom heeft Femke op 16 oktober 2009 samen met haar moeder Hanny, ‘opa Jan’ en initiator Gjalt Wijmenga de stichting ‘Femke foundation’ opgericht voor deze ‘vergeten’ groep en hun familieleden.

 

Inmiddels wordt de Femke foundation breed gedragen door veel mensen zonder enig eigenbelang!

Iedereen werkt op vrijwillige basis, sponsorgelden komen volledig ten goede aan het gestelde doel, conform ANBI-regels.

Een grote wens van Femke is hiermee in vervulling gegaan!