Busreis voor eindexamenklas

Busreis voor eindexamenklas

Afgelopen dinsdagavond heeft de eindexamenklas T4-T5 van de Mytylschool De Schalm te Breda een wenscheque overhandigd gekregen van de Femke foundation.

Eva had als wens om met haar klas, net als bij het regulier onderwijs, een eindexamenreis te maken. Dat lijkt eenvoudig te regelen, maar voor een klas met bijzondere kinderen met zeldzame en/of onbekende(re) ziektes is dat niet zomaar gedaan. 

De klas had zelf al verblijf kunnen vinden voor de acht jongeren en hun vier begeleiders (waar onder een verpleegster). Een verblijf dat speciaal is aangepast aan de behoeftes van de jongeren (sommigen in een rolstoel).

Dat verblijf vinden was al een hele klus. Het vervoer er naar toe leek een financiële onmogelijkheid te worden. Gelukkig kon de Femke foundation Eva’s wens, en eigenlijk daarmee in totaal acht jongeren een helpende hand bieden door een speciale rolstoelbus van Brabant Expres B.V. te regelen die volledig beschikbaar zal zijn voor de klas tijdens en gedurende de reis naar Engeland.

Na het eindexamen zal de klas op reis gaan. Wij wensen T4-T5 een geweldige, leerzame en fantastische tijd toe in Engeland en voor de thuisblijvers heel veel sterkte.