Brandweervrouw ontmoet brandweerman Sam

Tess

Met een blitse BMW M4 werd Tess naar de brandweerkazerne in Lemmer gebracht om daar brandweerman Sam te ontmoeten, in een echte brandweerauto mee te rijden en een echte brand in een vuurkorf te blussen.

Verlegen, gesloten, teruggetrokken en gewenst gedrag is een greep uit de karaktereigenschappen van Tess. Maar op haar wensdag steeg ze boven zichzelf uit! Haar dag begon met tranen, tranen van spanning omdat er onbekende mensen bij ons in huis kwamen om haar haar wens te overhandigen.

Maar met haar brandweerhelm op en het brandweerpak in haar hand, (gekregen van de Femke foundation) zich vasthoudend aan mama was daar een brede lach met de tranen nog op de wangen, prachtig! Ze trok het brandweerpak aan, ze was brandweervrouw!

Voor de deur stond een blitse BMW M4 waar Tess in mee mocht. Een brullende motor en Tess gierde het uit van plezier. Elke keer stevig optrekken zorgde voor een lach van oor tot oor bij Tess. Ze praatte met de chauffeur, Gjalt. Lachte om grapjes en gaf antwoorden op vragen! Ze zei wat ze wilde en bleef maar lachen. Een volkomen open Tess.

In Lemmer ontmoette ze de echte brandweer. Maar ook brandweerman Sam. Even was daar weer een moment van spanning maar dat duurde niet lang. Al snel nam ze brandweerman Sam aan de hand mee naar binnen de kazerne in. Chips eten, drinken en kleuren en gezellig kletsen met brandweerman Sam!

En dan… mee in een echte brandweerauto! Een rondje door Lemmer, onderweg via de walkietalkie praten met de andere brandweerauto en op het laatste stuk de zwaailampen en de sirene aan! Een meisje wat normaliter slecht tegen harde geluiden kan zat nu te gieren van het lachen en sprong letterlijk op haar stoel heen en weer van plezier.

Bij aankomst bleek er een vuurkorf in brand te staan! Als een volleerd brandweervrouw sprong Tess zonder aarzelen de brandweerauto uit. Samen met een echte brandweerman mocht zij de brand blussen. Het vuur laaide weer op en samen hebben ze nogmaals de brand geblust.

In de Beach Club van Lemmer mocht Tess bestellen wat ze wilde… dat liet Tess zich geen twee keer zeggen en bestelde 2 grote pannenkoeken! Na het eten werd ze weer naar huis gebracht.

We kijken terug op een prachtige dag waarin Tess even al haar beperkingen leek te vergeten en van top tot teen en van haar tot bot genoten heeft van deze fantastische dag! Het verlegen, teruggetrokken en gesloten meisje was even niet te zien, even was ze wie ze eigenlijk is maar zelden durft/kan zijn door de alledaagse verwachtingen, prikkels en druk om haar heen.

Onze dank is dan ook groot aan de Femke foundation, ook namens de zusjes en bonuszusje van Tess die deze dag ook mee mochten beleven.

Van deze wensen werden wij ook heel erg blij!

Genieten in de Efteling

Met een Porsche 991 GT3 5l werd Josh opgehaald en naar de Efteling gebracht om daar met zijn ouders en zusjes twee dagen heerlijk te genieten.

Ontmoeting met een echte ballerina

Ruby-Lynn wilde niets liever dan een ballerina ontmoeten. Tussen twee (buitenlandse) ziekenhuisopnames in heeft Lieke haar verrast en hebben ze samen een prachtshow weggegeven.

Fietsen naar school

Iliano zou graag zelfstandig naar school willen fietsen. Door zijn beperking heeft hij daar zelf niet de kracht voor. Dankzij een elektrische fiets kan hij dat nu wel.